wtorek, 9 stycznia 2018

Pasta z wędzonego pstrąga i serka wiejskiego

Doskonała pasta z wędzonego pstrąga, troszkę pokombinowałam i zamiast twarożku dodałam serek wiejski, opłacało się, polecam! 

Można podać na świeżym pieczywie.

Mi posmakowała w duecie z zielonym ogórkiem:)




pstrąg wędzony 

4-5 jajek 

cebulka liofilizowana 

ketchup pikantny 

serek wiejski 

sól i pieprz do smaku 




Rybę trzeba obrać ze skóry i z ości. 

Następnie dzielę ją na kawałki i przekładam do pojemnika ( blendera). 

Ugotowane jajka studzę i obieram ze skorupek. 

Kroję na połówki i dodaje do ryby. 

Dodaję łyżkę ketchupu i cebulki. 

Delikatnie pieprzę i solę. Całość rozdrabniam blenderem. 

Jak pasta ma już odpowiednią konsystencję, przekładam do miski, dodaję serek wiejski i jeśli trzeba doprawiam do smaku.




pasta z pstrąga


pasta z pstraga

2 komentarze:

Witaj. Miło że tutaj zaglądasz:) Jeżeli przygotowałaś/eś danie lub deser z mojego bloga, prześlij proszę fotkę na mojego maila takietampichcenie@gmail.com a ja opublikuję ją na Facebooku, w specjalnym albumie„ czytelnicy bloga pichcą :) Oczywiście podam autora:)

Tort Jamajka -tort motyl

Pyszne ciasto, zwane Jamajka, było inspiracją na zrobienie tego tortu.  Tort na 8 urodziny wnusi, przygotowany przez jej Mamę, smakował...