Przystawki i przekąski

Winogronowe kulki z serem i pistacjami

Winogronowe kulki z serem i pistacjami to doskonała przystawka na wszelkiego rodzaju imprezy. W sam raz na jeden kęs. Jeżeli nie przepadacie za serem pleśniowym możecie zamienić go na serek śmietankowy kanapkowy. Winogrona z serem pleśniowym i orzechami to doskonałe połączenie smakowe! Polecam 🙂

Winogronowe kulki z serem i pistacjami

Drukuj przepis
Czas gotowania: 15

Składniki

  • -winogrona (najlepiej bezpestkowe)
  • -ser pleśniowy z niebieską pleśnią, gorgonzola lub serek śmietankowy kanapkowy
  • -pistacje
  • -wykałaczki

Przygotowanie

Winogron myjemy, osuszamy. Pistacje mielimy w blenderze na drobne kawałeczki. Ser rozdrabniamy widelcem i oblepiamy nim winogrono tak, aby był nim pokryty z każdej strony. Każdą kuleczkę obtaczamy w pistacjach, a w środek wbijamy wykałaczkę. Układamy na półmisku.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

1 Komentarz

  • Reply
    Wyzwanie Mieszkanie
    14 października 2020 at 08:25

    Bardzo ciekawa przekąska. Zaserwowałam ją na moich urodzinach i udało mi się zaskoczyć gości. Wszystkim smakowała i pytali jak przyrządzić takie kulki. W tym przypadku w prostocie tkwi jej smak. Na pewno to ciekawe i nietypowe zestawienie. Nie wymaga wielu składników, więc ciekawa propozycja na imprezę 🙂

  • Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.