ryba zawijana w cukinii
To, że ryby powinniśmy jeść, każdy wie. Ale czy muszą być to zawsze ryby w panierce lub pieczone w piekarniku? Nie koniecznie. Tym razem przychodzę do Was z propozycją szybką i smaczną. Idealna na obiad czy wczesną kolację. Ryba w zasadzie dusi się w mgnieniu oka, a dodatek cukinii nadaje jej specyficznego smaczku.
Składniki:
- filet z dorsza
- niewielka cukinia
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- filet oprószamy solą i pieprzem z każdej strony
- cukinię obieramy obieraczką do warzyw na długie paski
- rybę zawijamy w cukinię i smażymy na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron przez kilka minut
- podajemy z ryżem lub kaszą
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)