Przystawki i przekąski/ Śniadania i kolacje

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym. Doskonała przekąska na imprezę, drugie śniadanie do pracy lub szybką kolację. Inne pomysły na zawijane roladki znajdziecie niżej:

roladki z kurczakiem i sosem szpinakowym
roladki z wędzonym łososiem i rukolą

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Drukuj przepis
Ilość porcji: 2

Składniki

  • -2 placki tortilla *
  • -1 puszka tuńczyka
  • -garść kukurydzy
  • -pęczek szczypiorku
  • -80 g sera żółtego
  • -2 łyżki majonezu
  • -1 łyżka ketchupu
  • -1 czubata łyżeczka ostrej musztardy
  • -sól, pieprz

Przygotowanie

Tuńczyka odsączamy z oleju, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Pęczek szczypiorku drobno siekamy razem z cebulką. Ser żółty ścieramy na tarce. Do miski z tuńczykiem dodajemy kukurydzę, szczypiorek, ser żółty, majonez, ketchup oraz musztardę. Całość dobrze mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz dzielimy na pół. Na każdy placek rozkładamy po połowie farszu, rozsmarowujemy po całości, a następnie ciasno zwijamy w rulon. Tortillę kroimy w cienkie roladki.

Smacznego 🙂

Notatki

* przepis na domowe placki tortilla znajdziecie tutaj

Może Ci się spodobać również

1 Komentarz

  • Reply
    Maria
    6 stycznia 2018 at 15:45

    Idealna przekąska na sylwestra

  • Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.