Składniki:
1/2 kg mięso z udek indyka
1 czerstwa bułka
1/2 cebuli
1 jajko
2 łyżki mąki pszennej
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
2-3 łyżki posiekanego koperku
2 szklaki bulionu
1 szklanka mleka
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Mięso zmielić w maszynce razem z cebulą i bułką. Dodać jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać. Bulion i mleko wlać do garnka i zagotować. Z mięsa formować pulpeciki, obtaczać w mące pszennej i wrzucać do garnka, dodać koperek i całość gotować około 15-20 minut. Sos doprawić do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać do pulpetów, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
Kasiu!
Pyszne, delikatne pulpeciki na dodatek z koperkiem- mniam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To danie z mojej poszpitalnej diety 🙂
PolubieniePolubienie