To niewiarygodne, ale ten wegański smalec z białej fasoli smakuje jak prawdziwy! Można się nabrać. Zdecydowanie jest to zdrowsza wersja, a z ogórkiem kiszonym rewelacja. Będzie to stała pozycja w mojej kuchni.
Składniki:
– 1 szklanka ugotowanej białej fasoli
– 1 cebula
– 1 łyżeczka majeranku
– 3 łyżki oliwy
– sól do smaku
Wykonanie:
– Fasolę namoczyć na noc i ugotować do miękkości w lekko posolonej wodzie.
– Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać majeranek.
– Do cebuli dodać odcedzoną fasolę, przemieszać i utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
– Doprawić do smaku solą.
Komentarze do: “Wegański smalec z białej fasoli”
Asia R.
(2 stycznia 2018 - 12:24)Smalczyk fasolkowy wygląda jak rasowy! Koniecznie muszę spróbować, bo lubię sobie od czasu do czasu okrasić pieczywo takim przysmakiem. Tym razem bez obawy na podwyższenie „złego cholesterolu”
Gosia
(2 stycznia 2018 - 22:27)Nie tylko wygląda, ale też smakiem jest bardzo podobny do oryginalnego. Wielu się nabrało!