środa, 20 grudnia 2017

DANIE JEDNOGARNKOWE Z KASZĄ I SCHABEM



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • torebka kaszy gryczanej,
  • 2 plastry schabu,
  • po 1/2 niedużej papryki żółtej i zielonej,
  • 250 ml bulionu (może być z kostki),
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • słodka papryka,
  • garść posiekanego szczypiorku,
  • 100 g tartego sera żółtego,
  • łyżka oleju.
Przygotowanie:
  • Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich.
  • Kiedy mięso lekko się zarumieni na patelnię wrzucam paprykę pokrojoną w kostkę i kaszę. Całość zalewam bulionem. Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem około 20-25 minut (2-3 razy przemieszać w trakcie gotowania).
  • Na koniec dodaję ser żółty i szczypiorek, mieszam i trzymam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Wyszło naprawdę dobre, z ręką na sercu mogę polecić to danie. ;)

      Usuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)