15 gru 2017

PIECZARKOWA Z MAKARONEM



Pyszna zupa pieczarkowa z makaronem idealna na Wigilię.
Polecam :)

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
  • 500 g pieczarek lub innych grzybów
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki selera naciowego
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki wegety
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 150 g makaronu nitki
  • 1 cebula
  • Masło do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki drobno kroję. Cebulę Obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozpuszczam 2 łyżki masła. Przekładam cebulkę i pieczarki, smażę na rumiano. Dodaję przyprawy oraz drobno posiekaną natkę. Do garnka o grubym dnie wlewam ok 3 litry wody a następie dodaję pieczarki.

Zagotowuję, dodaję kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy oraz 2 łodygi selera naciowego następnie dodaję 3 ząbki czosnku można przecisnąć czosnek przez praskę.

Gotuję ok 15 min a następnie dodaję makaron cienki nitki, gotuję jeszcze ok 4 minuty aż makaron będzie ugotowany tak jak lubimy.

Podaję od razu można również dodać do porcji zupy łyżkę jogurtu naturalnego.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF