Lekki, zdrowy obiad - ryż z warzywami i rybą - gotuj z MULTICOOKER :)

14 grudnia 2017

Z Multicookerem REDMOND RMC-250E (recenzja TUTAJ) możesz przygotować zdrowy, pełnowartościowy obiad dla siebie i swoich najbliższych. Jedynie co musisz zrobić to przełożyć produkty do urządzenia i włączyć odpowiedni program, a po 45 minutach otrzymasz gotowy posiłek. 
Ryż to połączenie tego zboża z prostymi warzywami, które chyba znajdą się w kuchniach większości z Was. I muszę przyznać, że wychodzi przepyszny! Ma kremową konsystencję i tworzy niezwykle smakowitą "masę". Natomiast ryba ułożona na naczyniu do gotowania na parze odznacza się soczystością i nienagannym smakiem. 


Składniki (ok. 2-3 porcje):
  • 2-3 dzwonki wybranej ryby (ja użyłam 2 z pstrąga, ponieważ były dość duże)
  • 150 g ryżu (użyłam odmiany arborio)
  • 1 mała marchewka
  • 1 mały pasternak
  • 1 mały por
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i selera
  • 1 łyżka oleju rzepakowego 
  • sól i pieprz do smaku 
  • 450 ml wody 

Przygotowanie:
  1. Warzywa pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z wypłukanym pod bieżącą wodą ryżem wraz z olejem, solą i pieprzem. Przełóż do misy Multicookera REDMOND RMC-250E, zalej wodą i jeszcze raz zamieszaj. 
  2. Oczyszczone kawałki łososia ułóż na naczyniu do gotowania na parze i przełóż do misy w multicookerze. Łososia oprósz solą i pieprzem oraz opcjonalnie skrop sokiem z cytryny. 
  3. Zamknij pokrywę multicookera, ustaw program "RICE/GRAIN". Czas ustaw na 45 minut. Gotuj do momentu zakończenia programu. 

↓ Przed ugotowaniem ↓


↓ Po ugotowaniu ↓


REDMOND                 ↔             MULTICOOKER

3 komentarze