środa, 13 grudnia 2017

Leczo z piekła rodem

Lubicie leczo? A co powiecie na pikantne, niczym z piekła rodem ? :) Dzięki ketchupowi Kotlin z piekła rodem smak będzie wyrazisty i pikantny! Jeśli lubicie takie smaki - zapraszam po przepis :)
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen


Składniki:
2 duże pętka kiełbasy (użyła podwawelskiej)
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 niewielka cukinia
1/2 średniej wielkości cebuli
3/4 szklanki ketchupu Kotlin z piekła rodem Extra Hot
1/4 szklanki ketchupu kotlin łagodny (dla złagodzenia pikanterii)
1/2 szklanki wody
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra

Przygotowanie:
Pierwszy etap to pokrojenie i obranie składników jeśli tego wymagają:
- kiełbasę kroimy w kostkę
- paprykę czerwoną i zieloną oczyszczamy ze środka, cukinie obieramy, cebulę obieramy z łupinek a następnie kroimy wszystko w kostkę

Kolejny krok:
W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy. Wrzucamy pokrojoną kiełbasę, podsmażamy 3 minuty. Dodajemy pokrojone i obrane warzywa. 
W miseczce mieszamy dokładnie ze sobą ketchupy z wodą oraz solą, pieprzem i paprykami, a następnie dolewamy do garnka. Mieszamy wszystko i dusimy przez 20 minut (aż warzywa będą miękkie). Na koniec próbujemy na smak i jeśli trzeba to doprawiamy. 
Podajemy z ryżem.



I LOVE KETCHUP

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Blog prowadzony z pasją do gotowania. , Blogger