wtorek, 12 grudnia 2017

KOKOSOWE MINI CZEKOLADKI




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
(+ CHŁODZENIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 200 g śmietany 30%,
  • 100 g mlecznej czekolady,
  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • opakowanie wiórków kokosowych (200 g).

Przygotowanie:
  • Śmietanę podgrzewam, dodaję połamaną czekoladę, chwilę czekam, zdejmuję z ognia i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę.
  • Czekoladę mieszam z wiórkami kokosowymi (odrobinę zostawiam).
  • Masę przekładam do formy na lód, dekoruję pozostałymi wiórkami, chłodzę w lodówce (masa ma zastygnąć).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)