Przepyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu! Koniecznie wypróbujcie!
Składniki: (na 3-4 osoby)
1 połowa kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
1 mniejsza puszka kukurydzy
1 cebula
3-4 ogórki kiszone
na sos:
2-3 łyżki oliwy z oliwek
2-3 łyżki wody
odrobina cukru
zioła prowansalskie
sól
ocet jabłkowy - odrobina
Przygotowanie:
Kapustę pekińską myjemy, drobno szatkujemy. Paprykę oczyszczamy ze środka i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w półplasterki. Umieszczamy wszystko w misce.
Przygotowujemy sos z podanych składników mieszając wszystko razem.
Dodajemy powstały sos do surówki i dokładnie mieszamy. Jeśli za mało doprawiona to możemy wsypać jeszcze trochę soli i pieprzu - do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz