Czekoladowe batony z orzechami - bez glutenu, cukru i jaj
Składniki:
- 5 bananów
- 1 i 1/2 szklanki orzechów arachidowych
- 2 szklanki mąki arachidowej lub 2 szklanki zmielonych orzechów arachidowych
- 2 łyżki kakao prawdziwego
Przygotowanie:
Obrane banany blendujemy.
Dodajemy mąkę arachidową, kakao i jeszcze chwilę blendujemy.
Dodajemy orzechy, mieszamy.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Pieczemy 25 minut.
Kroimy po wystudzeniu.
Najlepiej zostawić na około godzinę, wcześniej mogą się bardzo kruszyć :)
Niesamowita jesteś 😍😍😍
OdpowiedzUsuńDzięki wielkie.
UsuńMogę użyć orzechów nerkowca ?do całości
OdpowiedzUsuńMyślę, że tak.
Usuń