piątek, 1 grudnia 2017

Makaron smażony na maśle



Z czym kojarzy Wam się niedziela? Dla większości z rosołem ;) I tak jest u nas. Rosół, to podstawa polskiego, niedzielnego obiadu. W wielu domach, na drugi dzień, powstaje magiczna pomidorowa, którą uwielbiamy. A może by zrobić coś z makaronu, dodawanego do rosołu? Kolejne smaki dzieciństwa <3 Prosto, smacznie, szybko…nasz sentymentalny powrót do przeszłości <3









Składniki

400 g makaronu rosołowego nitki
3 łyżki masła
pieprz kolorowy
sól

 

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy w mocno osolonym wrzątku, odcedzamy.
Na dużej patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy makaron i smażymy do ulubionej „chrupkości”, cały czas mieszając.
Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz