czwartek, 30 listopada 2017

Biała kiełbasa w serwatce



Świetny, prosty przepis na szybkie danie. Użyliśmy serwatki w proszku, która dostępna jest w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków plus smalec ze skwarkami. Pycha <3









Składniki

1 kg białej, surowej kiełbasy
2 l serwatki
1 cebula
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
sól, pieprz

 

 

 

Przygotowanie

 

Kiełbasę zalewamy serwatką, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i gałkę muszkatołową. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez 30 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz