Płatki kukurydziane z jogurtem, amarantusem i owocami

Pyszne i pożywne śniadanie na bazie jogurtu, owoców i chrupiących płatków kukurydzianych. Wszystko to podane w szklaneczkach, dzięki czemu widać poszczególne warstwy. Ponieważ moje dzieci mają ostatnio zajawkę na mieszanie wszystkich płatków śniadaniowych w jednej misce, tak u mnie też mix – płatków klasycznych z kakaowymi. Wyszło ciekawie i smacznie.

to1

PORCJA NA 2 SZKLANECZKI:
  • 400 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 pomarańcza
  • 3 łyżki amarantusa ekspandowanego
  • 3 łyżki musu malinowego
  • 2 – 3 łyżki cukru trzcinowego
  • płatki kukurydziane klasyczne
  • płatki kukurydziane kakaowe

Jogurt osłodzić cukrem według smaku i podzielić na dwie części. Do jednej połowy dodać mus malinowy, a do drugiej wmieszać amarantus. Rozłożyć malinowy jogurt do dwóch szklaneczek, wsypać warstwę jasnych płatków śniadaniowych i nałożyć jogurt z amarantusem. Na wierzchu wsypać płatki kakaowe i wcisnąć cząstki pomarańczy. Można podawać, najlepiej zaraz po przygotowaniu, kiedy płatki śniadaniowe są mega chrupiące. Smacznego :)


SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.