Składniki:
2 długie zielone
ogórki
200 g
sera feta
1 łyżka majonezu
1/2 czerwonej
papryki
2 ząbki
czosnku
szczypta czosnku granulowanego
1/2 pęczka
szczypiorku
sól, pieprz
kilka gałązek świeżego koperku i kawałek czerwonej papryki do
dekoracji
Wykonanie:
Paprykę umyć i pokroić w drobniutką kosteczkę. Tak samo szczypiorek umyć i drobniutko pokroić. Ser feta rozcieramy z łyzką majonezu oraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną czosnku granulowanego. Dodajemy paprykę i szczypiorek i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ogórki dokładnie umyć i pokroić na plastry o grubości ok 4 cm. Każdy z kawałków ściąć z jednej strony pod ukosem. W każdym kawałku od strony ukośnej małą łyżeczką wydrążamy trochę miąższu. W wydrążony dołeczek układamy nadzienie serowe. Przed podaniem dekorujemy koperkiem i papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz