Taką zupką przywitała mnie moja synowa. Smak pomidorowy, mięsko warzywa. Pycha. 

zupa pomidorowa

Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Zalać wodą i doprawić solą do smaku. Zagotować, zdjąć szumy. Gotować na średnim ogniu aż mięso będzie prawie miękkie.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić marchewki, por, seler, pietruszkę, paprykę, chilli, cebulę, paprykę czerwoną i chilli ( chilli można ominąć). Smażyć aż warzywa zmiękną i lekko się przesmażą. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Zagotować i wlać wszystko do garnka.

Do zupy dodać fasolkę, kukurydzę i ziemniaki. Uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotować tak długo aż ziemniaki zmiękną.

Smacznego, dziękuje Sylwunia.