Pyszny obiadek dla całej rodzinki. 

klopsy

Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekany czosnek, jajko,majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz.  Wszystko dokładnie wymieszać, sprawdzić smak i doprawić do smaku. Formować małe klopsiki.

klopsy gotowane

Do większego garnuszka wlać wywar lub wodę z kostką rosołową. Dodać potartą marchew, musztardę i zagotować. Do gotującego się sosu dodać klopsiki i pokrojone cebulki ze szczypiorku. Szczypiorek możecie zastąpić dwiema szalotkami.

klopsy

Gotować na małym ogniu 15 minut, kilka razy delikatnie zamieszać. Mąkę rozmieszać w śmietanie i dodać do gotującego się sosu. Zagotować i wymieszać. Na koniec wrzucić pokrojony szczypiorek.

Podawać z ziemniakami i buraczkami. To idealny zestaw.

Smacznego.