wtorek, 14 listopada 2017

UDKA PIECZONE GARAM MASALA

WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-6

Składniki podstawowe:
  • 6 udek z kurczaka.
Składniki marynaty:
  • 2 łyżki oleju,
  • łyżeczka przyprawy garam masala,
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej,
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki.
Przygotowanie:
  • Kurczaka myję i osuszam na ręczniku papierowym.
  • Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram kurczaka, odkładam do lodówki (najlepiej na noc).
  • Piekę pod przykryciem (może być pod folią aluminiową) 80 minut w 180 stopniach, następnie 10-15 minut bez pokrywki do momentu przyrumienienia się kurczaka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)