niedziela, 12 listopada 2017

Japończyki

Goszczą na wielu domowych imprezach. Są doskonałym uzupełnieniem każdej domówki. Są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Goście je uwielbiają. Japończyki. Wystarczy kilak rąk do pracy i można je przygotować bardzo szybko. Smakują niebywale. Spróbujcie je zrobić.

Japończyki



4 marchewki
2 pietruszki
3 ziemniaki
4 ogórki kiszone
1 por
8 ugotowanych jajek
sól, pieprz, majonez
8 śledzi z zalewy


Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki zagotować. Następnie pozbawić skórek i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórka kiszonego pokroić na mniejsze części. Tak samo pokroić ugotowane 4 jajka. Pora poszatkować. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przyprawić solą, pieprzem i zalać majonezem. Wymieszać dokładnie. Na talerzu tworzyć niewielkie kupki sałatki warzywnej, obtoczyć śledziem. Na każdego Japończyka położyć połówkę ugotowanego jajka (z pozostałych 4). Można ozdobić papryką.










http://sklep.dajar.pl/ambition
TYLKO TERAZ:
10% na produkty Ambition dla Twoich czytelników na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.)
#myAmbition

6 komentarzy:

  1. mmm chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, na pewno by mi smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo niechlujnie podane

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Starałam się. U mnie one zawsze tak wyglądają.

      Usuń
    2. Niehlujnie ale smakowite.jak ktośc chce idealne to niech sie wybierze do restauracjii:)

      Usuń