Sałatka z parówkami, rzodkiewką i jajkiem z dodatkiem koperku, na bazie jogurtu, majonezu i musztardy, to ciekawe i nietypowe połączenie składników. Jak ją zrobić? To dziecinnie proste, wystarczy wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać  i smaczna przekąska gotowa.

 

 


5 parówek (przygotowanych według przepisu na opakowaniu)

4 jajka ugotowane na twardo

2 pęczki rzodkiewek

1 pęczek koperku lub natki pietruszki

2 łyżki jogurtu naturalnego

3 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy

czarny pieprz

sól

Przygotowane według przepisu na opakowaniu parówki kroimy w plasterki a następnie wrzucamy do dużej miski. Umyte i osuszone rzodkiewki oraz ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka, kroimy w wiekszą kostkę i dodajemy do parówek. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy i łączymy z zawartością miski. Do sałatki dodajemy jogurt, majonez oraz musztardę, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem i delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie składniki się przegryzły.


 

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.