środa, 8 listopada 2017

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

Choć będąc dzieckiem nie lubiłam tej surówki, dzisiaj nadrabiam zaległości i często ją robię. Najbardziej mi smakuje z ziemniakami oraz różnymi mięsami :)




SKŁADNIKI:


woreczek kiszonej kapusty

1 marchewka
1 jabłko
mała cebula
sól
pieprz
cukier
olej
sos koperkowo ziołowy (można pominąć)


Kapustę lekko odciskamy. Marchew ścieramy na małych oczkach, jabłko na dużych. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do kapusty sos, mieszamy z 3 łyżkami wody i oleju, dodajemy do kapusty i dobrze mieszamy. Próbujemy i doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem. Jeśli trzeba dosalamy. Odstawiamy na chwilę aby smaki się ze sobą połączyły. Smacznego :) 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz