Skaldjur på rågbröd – kanapki z sałatką krewetkową

Składniki:

100 g krewetek

1 łyżka majonezu

1 łyżka serka śmietankowego

1/2 papryki czerwonej

sól, pieprz

sok z cytryny

szczypiorek

1 łyżka masła

1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

Z krewetek usunąć resztki pancerzyków. Na patelni roztopić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wrzucić krewetki. Posypać solą i pieprzem, smażyć przez 2 minuty. Osączyć na ręczniku papierowym.

Wystudzone krewetki przekroić na pół, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, dodać serek i majonez i dokładnie wymieszać. Sałatkę nakładać na trójkąciki pełnoziarnistego chleba i wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego 🙂

sałatka krewetkowaprzekąski meczowe
Inspiracja pochodzi ze strony Swedish Food

Kuchnia skandynawska 2017

14 uwag do wpisu “Skaldjur på rågbröd – kanapki z sałatką krewetkową

Dodaj komentarz