Składniki:
100 g krewetek
1 łyżka majonezu
1 łyżka serka śmietankowego
1/2 papryki czerwonej
sól, pieprz
sok z cytryny
szczypiorek
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Z krewetek usunąć resztki pancerzyków. Na patelni roztopić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wrzucić krewetki. Posypać solą i pieprzem, smażyć przez 2 minuty. Osączyć na ręczniku papierowym.
Wystudzone krewetki przekroić na pół, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, dodać serek i majonez i dokładnie wymieszać. Sałatkę nakładać na trójkąciki pełnoziarnistego chleba i wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Inspiracja pochodzi ze strony Swedish Food
Są cudowne aż ślinka cieknie na ich widok, częstuję się jedną 🙂 miłego dnia Kasiu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Smacznego Asiu 🙂 Miłego dnia 🙂
PolubieniePolubienie
ciekawe kanapki, nie jadłam nigdy takiej pasty 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam, jeśli lubisz na owoce morza 🙂
PolubieniePolubienie
kanapki idealne! bardzo apetycznie to wszystko wygląda:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Wyglądają mega pysznie 🙂 Bardzo fajny i smaczny pomysł 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Aniu 🙂
PolubieniePolubienie
Świetne kanapki! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Mniam, pyszna przekąska. Dziękuję serdecznie za Twój udział w akcji. Już niedługo na blogu opublikuję jej podsumowanie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Na pewno wezmę udział w kolejnych edycjach ☺
PolubieniePolubienie