Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

4 listopada 2017

Śledzie w sosie musztardowym


500 g śledzi z zalewy octowej
3 łyżki musztardy sarepskiej
3 łyżki musztardy francuskiej
3 łyżki octu winnego (jabłkowego)
3 z łyżki cukru
pół szk oleju
pęczek kopru


Musztardę wymieszać w naczyniu z octem i cukrem, ucierać jak majonez dodając po łyżce olej aż do zużycia, na koniec dodajemy posiekany koperek i pokrojone w kostkę śledzie. Mieszamy i przekładamy do salaterki, przed podaniem na kilka godzin odstawić do lodówki.




5 komentarzy:

  1. Ależ bym zjadła, uwielbiam śledzie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te możesz robić śmiało :) i dużo.. są wspaniałe !!

      Usuń
  2. Ja tak samo, uwielbiam śledzie :) Nie probowałam jeszcze nigdy w sosie musztardowym.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam je z czystym sumieniem :) są wyśmienite, mam juz zamówienie na nie, na święta :)

      Usuń
  3. NIgdy wcześniej ich nie jadłam, wyglądają pysznie. Zainteresowanych zapraszam również do obserwowania bloga https://pigulagotuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...