niedziela, 5 listopada 2017

Sałatka z fasolą pinto, kiszoną rzodkiewką i czerwoną quinoą

Nie ma to, jak pożywna sałatka na kolację po powrocie z pracy. Takie zestawy lubię najbardziej, smacznie, lekko, szybko. Kilka smacznych składników i sałatka (bez glutenu, bez laktozy i dodatku wegańska) gotowa :)

Składniki:

1/2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoy
pół główki niedużej czerwonej sałaty
4 pomidory gałązkowe
4 kiszone rzodkiewki
pół puszki fasoli pinto
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka wody
pieprz
sól

Wykonanie:

Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki, układamy na talerzach, lub wrzucamy do miski. Dodajemy czerwoną quinoę, ćwiartki pomidorków, plasterki kiszonych rzodkiewek i fasolę. Oliwę, musztardę, sok z cytryny, wodę, szczyptę soli i pieprzu mieszamy dokładnie razem i powstałym sosem polewamy sałatkę. Smacznego!

11 komentarzy:

  1. OOooo mmmmmmm cóż za pyszności :D
    wygląda cudpwnie i pewnie jeszcze lepiej smakuje :D
    koniecznie muszę wypróbować tego przepisu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda mega pysznie i kolorowo, a własnie kolorów jesienią bardzo nam brakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam kiszonych rzodkiewek. Będę musiała zapakować je do słoików w przyszłym roku. Sałatka wygląda bardzo smakowicie. Chętnie zjadłabym sporą porcję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Alez to pięknie wygląda:) Taką sałatką nie pogardziła bym na śniadanko

    OdpowiedzUsuń
  5. aka piękna, kolorowa sałątka:)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Talerz rozmaitości, a w dodatku samych pyszności :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, kolorowo, apetycznie i na pewno smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszna i pożywna sałatka. Kiszoną rzodkiewki mam swoją, więc zabieram się za zrobienie 😊

    OdpowiedzUsuń
  9. Ile kolorów! A wiadomo, im więcej kolorów, tym więcej witamin :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jak zwykle piękna ta sałateczka :)

    OdpowiedzUsuń