Takie coś to ja uwielbiam. Można dodać dowolne warzywa. Polecam

szaszłyki ziemniaków

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew oskrobać pokroić w duże słupki. Seler obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, dodać ziemniaki, marchew i seler. Osolić do smaku. Gotować do miękkości, ale nie rozgotować. Odcedzić i osuszyć. Odstawić do lekkiego przestudzenia.

szaszłyki

Przygotowanie cukinii – cukinię obrać i pokroić  w plasterki o grubości 5 mm. Rozłożyć na talerzu, lekko posolić i zostawić tak na 30 minut. Jak już cukinia puści wodę to ją zlać. Cukinię posypać suszonymi ziołami .

Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian ziemniaki, cukinię, pieczarki, seler. Obsypać ziołami i pokropić oliwą z oliwek.

szaszłyki

Nagrzać piekarnik do 240 C i piec tak długo aż ziemniaki się przypieką.

Podawać do pieczonego kurczaka lub innych mięs.

Smacznego.