Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

30 października 2017

Solona słonina


Słonina kiedyś przechowywana była w soli i ziołach.
Ja tez tak przygotowałam słoninkę jeszcze w styczniu .. Teraz słoninka jest doskonała .. mamy koniec października :)

Gruba słonina, sól niejodowana kamienna, ulubione zioła, u mnie majeranek, hyzop, czosnek niedźwiedzi .  Słoninę kroimy na kilka kawałków. solimy dokładnie ze wszystkich stron, posypujemy ziołami , układamy w naczyniu i zamykamy .. ja użyłam naczynia próżniowego.
W lodówce przechowujemy kilka miesięcy :)  A potem taka słoninka nadaje się na pyszną przekąskę do wódeczki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...