poniedziałek, 30 października 2017

SZYNKA PIECZONA Z PAPRYKĄ I SOSEM SOJOWYM




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki podstawowe:
  • 50 dag szynki wieprzowej.
Składniki marynaty:
  • 2 łyżki oleju,
  • łyżka ciemnego sosu sojowego,
  • płaska łyżeczka soli,
  • łyżeczka czosnku po staropolsku,
  • łyżeczka suszonej natki pietruszki,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
  • łyżeczka papryki czerwonej słodkiej w płatkach Cykoria.
Przygotowanie:
  • Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki na 12 godzin.
  • Mięso przekładam do woreczka do pieczenia i piekę około 50 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)