Kokosowo-Imbirowe naleśniki twarożkowe
Naleśniki :
- 4 łyżki krajanki półtlustej
- 8 łyżek mleka kokosowego
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego
- szczypta imbiru
Nadzienie
- 2 łyżki krajanki półtlustej
- 1 banan
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 1 łyżka quinoa ekspandowanej
- 1 łyżka amarantusa ekspandowanego
Naleśniki
Ser łączymy z mlekiem kokosowym. Rozgniatamy widelcem grudki . Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia.
Nadzienie
Banan rozgniatamy widelcem dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy.
Upieczone naleśniki smarujemy nadzieniem, zawijamy.
Komentarze
Prześlij komentarz