Jaglano Jabłkowo Arachidowe placki z piekarnika - bez mąki, bez cukru


Składniki:

- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 duże łyżki oleju kokosowego
- 2 jabłka
- 2 jajka
- 8 łyżek mąki z zmielonych prażonych orzechów arachidowych lub zmielonych orzechów
- 2 łyżki mąki kokosowej




Przygotowanie:

Kaszę jaglaną dobrze płuczemy.
Zalewamy 1 szklanką wody, gotujemy bez mieszania do momentu wchłonięcia całej wody.
Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, zostawiamy do ostygnięcia.
Dodajemy: jabłka potarte na dużych oczkach, jajka, mąkę z orzechów arachidowych i mąkę kokosową.
Dobrze mieszamy.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie placuszki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 40 minut.


Komentarze

Popularne posty