Bananowe muffinki - bez cukru i glutenu



Składniki:

- 2 jajka 
- 2 banany 
- 1 łyżeczka oleju kokosowego 
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 2 łyżki kaszy jaglanej ekspandowanej
- płaska łyżeczka kurkumy


- mąka kokosowa - do posypania

Przygotowanie:


Jajka ubijamy mikserem.

 Dodajemy  olej kokosowy rozpuszczony w kąpieli wodnej, zmielone płatki owsiane, banany w kawałkach.
Miksujemy wszystko na gładką masę.
Dodajemy ekspandowane nasiona.
Chwilę miksujemy. 
Ciasto nakładamy do silikonowych foremek na muffinki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.
Pieczemy 20 minut.

Przed podaniem posypujemy mąką kokosową.


#banan #muffinki #amarantus #fit #zdrowie#odpornosc #zdrowejedzenie #dobresłodycze

Komentarze

Popularne posty