Kasza jaglana z burakiem na słodko - bez cukru
Czasem tak bywa, że planujemy upiec ciastka ( Przepis na ciastka znajdziesz tutaj ) a odkrywamy po drodze, że zrobiliśmy już coś smacznego . W taki właśnie sposób powstał przepis na śniadanie z burakiem.
Podane proporcje są na około 3 porcje.
Składniki:
- 2 ugotowane/upieczone buraki (jeśli gotowane to koniecznie w skórce)
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1/2 szklanki rodzynek
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Dodajemy 1/2 szklanki rodzynek. Zalewamy 1 i 1/2 szklanki wody.
Gotujemy bez mieszania na małym ogniu.
Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy.
Czekamy aż się rozpuści.
Blendujemy na tyle na ile pozwoli nam blender :)
Najważniejsze by zblendować rodzynki.
Zostawiamy do przestudzenia, kasza lekko stwardnie.
Dodajemy buraki i jeszcze raz blendujemy.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz