expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 30 października 2017

Fasola w sosie pomidorowym

Tak przygotowana fasolka może być doskonałym dodatkiem do jajka sadzonego lub możemy ja podać jako samodzielne danie np. na kolację. Jest smaczna, aromatyczna i sycąca, polecam.



Składniki:
2 puszki fasoli czerwonej
1 cebula
500 ml. przecieru pomidorowego
Sól
Papryka chili
1 łyżeczka oleju kokosowego
Kilka gałązek natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, dodajemy odsączoną i wypłukana fasolę z puszki, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku sola oraz papryką chilli, przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.



                 Więcej przepisów znajdziecie w książce Sekretne życie jelit- Wydawnictwo M

1 komentarz:

  1. Trochę boję się smaku fasoli :) ale może gdybym zjadła dobrze przygotowaną, to by mi zasmakowała :)

    OdpowiedzUsuń