sobota, 28 października 2017

Jesienna zupa pomidorowa



W naszym przypadku, lenistwo popłaca…w zasadzie to lenistwo dla mózgu to nie jest, bo trzeba sporo natrudzić się, by przygotować coś na szybko, bez wysiłku :P








Składniki

1 marchew
1 pietruszka
1 kawałek selera korzeniowego
1 kawałek pora 
100 g świeżych grzybów
2 łyżki masła
4 ziemniaki
1,2 l wrzątku
1 słoik sosu Barilla pecorino
200 g brukselki
natka pietruszki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Jarzyny kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki, pora w piórka. Razem z pokrojonymi grzybami smażymy na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem, smażymy przez chwilę, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy przez kwadrans, dodajemy sos i gotujemy 30 min.
Brukselki oczyszczamy, większe kroimy na mniejsze kawałki, a co z tego że rozgotują się ;) mniejsze wrzucamy w całości. Gotujemy do miękkości wszystkich składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz