Ciasta ucierane | Ciasta z kremem

Ucierane ciasto z dynią

27 października 2017
Jump to recipe

Tydzień rozpoczęliśmy dynią, dynią musimy również go zakończyć. A dokładnie wilgotnym ciastem dyniowym z kremem na bazie serka. Zdecydowanie propozycja dla wszystkich, nawet dla tych, którzy zapierają się, że nie lubią dyni. O ile nie wiesz, to nie poznasz, że ciasto zawiera dynię. No dobra, kolor ciasta może to nam sugerować, ale smak nie.

Kolejny plus? Ciasto jest naprawdę proste i szybkie do zrobienia. Poradzi sobie z nim nawet dziecko. O ile ma już pure z dyni 😉 A jak zrobić pure z dyni przeczytacie w tym wpisie.

Przepis na to ciasto pochodzi stąd.

Ciacho robimy podobnie jak muffinki, czyli w jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej składniki mokre i potem łączymy do połączenia składników.

Ja do kremu użyłam sera filmy Wieluń i dlatego nie dodawałam już żadnego tłuszczu, bo serek sam w sobie świetnie smakuje i ma odpowiednią konsystencję. Wasz wybór, czy  dodacie masło czy nie. Jeśli decydujecie się na jego dodatek, to najpierw ubijacie masło z cukrem na puch, potem dodajecie po trochu ser do masy.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *