Makaronowe kokardki z pastą z bakłażana, papryką i serem dojrzewającym od Owcza Kraina

Makaronowe kokardki z pastą z bakłażana, papryką i serem dojrzewającym od Owcza KrainaDziś zapraszam Was na pyszne i ekspresowe danie. Makaronowe kokardki z pastą z bakłażana, papryką i serem dojrzewającym od Owcza Kraina. Często w prostocie tkwi siła. A nie ma nic prostszego i smaczniejszego niż danie na bazie makaronu. Oczywiście przedstawioną przeze mnie wersję możecie wzbogacić o inne dodatki. Spróbujcie 😉

Polecam wam produkty z mleka owczego od Owczej Krainy

Owcza kraina_logo

Składniki:

  • porcja makaronu kokardki
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana*
  • kawałek sera dojrzewającego Gouda od Owcza Kraina
  • olej do podsmażanie
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki do posypania

*użyłam pasty warzywnej Wawrzyniec

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta.

Cebulę kroimy i podsmażamy chwilę na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makaron. Kolejno dodajemy 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana, mieszamy wszystko żeby pasta pokryła dokładnie makaron. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy.

Zdejmujemy patelnię z ognia. Całość posypujemy startym serem, a następnie zieloną natką pietruszki.

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz