Dziś zapraszam Was na pyszne i ekspresowe danie. Makaronowe kokardki z pastą z bakłażana, papryką i serem dojrzewającym od Owcza Kraina. Często w prostocie tkwi siła. A nie ma nic prostszego i smaczniejszego niż danie na bazie makaronu. Oczywiście przedstawioną przeze mnie wersję możecie wzbogacić o inne dodatki. Spróbujcie 😉
Polecam wam produkty z mleka owczego od Owczej Krainy
Składniki:
- porcja makaronu kokardki
- 1/4 czerwonej papryki
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana*
- kawałek sera dojrzewającego Gouda od Owcza Kraina
- olej do podsmażanie
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do posypania
*użyłam pasty warzywnej Wawrzyniec
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta.
Cebulę kroimy i podsmażamy chwilę na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makaron. Kolejno dodajemy 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana, mieszamy wszystko żeby pasta pokryła dokładnie makaron. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy.
Zdejmujemy patelnię z ognia. Całość posypujemy startym serem, a następnie zieloną natką pietruszki.
Smacznego