Marchewka na gęsto


Marchewka na gęsto

Tego typu przygotowana marchewka jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych.
Koniecznie należy doprawić moją ulubioną przyprawą - kurkumą, wówczas marchewka na gęsto ma znakomity aromat i smak.

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
- marchewki mini (opakowanie mrożonych)
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy
- kurkuma
- sól morska
- świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w paseczki (najlepiej bardzo drobne), smażymy na patelni z oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelnię z cebulą wrzucamy opakowanie mrożonych marchewek - marchewki puszczą wodę i wówczas całość nam się pięknie udusi.

Doprawiamy całość kurkumą i dusimy przez kolejne ok.10 minut.

Smacznego!

Moja propozycja podania na zdjęciu poniżej to:

- marchewka na gęsto
- kasza gryczana biała
- "dietetyczny" mielony - przepis znajdziesz -> tutaj





Share this:

JOIN CONVERSATION

2 komentarze: