poniedziałek, 23 października 2017

Spaghetti - najlepsze pod słońcem ! :)

Spaghetti to według mnie jedne z najlepszych dań obiadowych :). Zapraszam, bo jest naprawdę dobre! :)



Produktu użyte do przepisu: 



Składniki:
500 g łopatki wieprzowej mielonej
1 szklanka sosu Arrabbiata Melissa Primo Gusto
2 szklanki prostego sosu do spaghetti Melissa Primo Gusto
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
papryka ostra Prymat
papryka słodka Prymat
pieprz mielony w młynku Prymat
sól morska świeżo mielona Prymat
zioła: tymianek, bazylia, oregano
makaron do spaghetti No 6 Melissa Primo Gusto
do posypania tarty parmezan

Przygotowanie:
Cebule i 1 ząbek czosnku obieramy, myjemy. Cebule kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. Następnie na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli.
Na patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą.

Do garnka wlewamy sos Arrabiatta Melissa Primo Gusto oraz prosty sos do spaghetti Melissa Primo Gusto, mieszamy i zagotowujemy. Kiedy już się zagotuje wrzucamy przesmażone mięso i gotujemy przez 15 minut co jakiś czas mieszając, by nie doprowadzić do przypalenia. Na koniec przeciskamy jeszcze jeden ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.

W drugim garnku do wrzącej i osolonej wody wkładamy makaron. Gotujemy al dente przez ok. 10 minut. Wykładamy porcję makaronu na talerz, polewamy sosem i posypujemy parmezanem. 
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Blog prowadzony z pasją do gotowania. , Blogger