22 paź 2017

Pieczona wołowina z warzywami


Pyszna wołowina duszona w warzywami to odchudzona wersja tradycyjnego gulaszu. Mięso włożyłam do woreczka i poddusiłam z warzywami. Podałam z kaszą jęczmienną. 

SKŁADNIKI NA 4 OSOBY:

  • 500 g mięsa wołowego
  • Kilka mini marchewek lub 1 duża
  • Kalafior
  • Groszek mrożony
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka vegety
  • 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • Pieprz
  • Kasza Jęczmienna ok 1 szklanki
PRZYGOTOWANIE:

 Mięso myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Do worka przekładam mięso oraz warzywa. Zamykam worek.

Następnie wkładam do piekarnika. Piekę ok 50 min w 180 dtopniach.

Kaszę jęczmienną gotuję tak jak w instrukcji na opakowaniu.

Upieczone mięso z warzywami podaję z kaszą jęczmienną polaną sosem z mięsa. Pyszne danie.

 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF