Kolejny poniedziałek i kolejny obiad na szybko :) Tym razem mam dla Was super zdrową komosę ryżową, podaną z grillowaną papryką, serem feta i sosem cytrynowo-miodowym.
3 porcje:
- 150 g suchej komosy ryżowej
- papryka żółta
- papryka czerwona
- łyżka oliwy
- łyżka tymianku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka posiekanej bazylii
- sól i pieprz
- 100 g fety
sos:
- łyżka oliwy
- łyżka jasnego miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
Komosę płuczemy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Na natłuszczonej patelni grillowej smażymy paprykę i doprawiamy ją posiekanymi ziołami.
Składniki na sos dokladnie mieszamy.
Ugotowaną komosę nakładamy na talerze.
Na wierzchu układamy gotową paprykę, pokruszony ser feta, a całość polewamy sosem.
Smacznego :)
Brak komentarzy