20 paź 2017

Szarlotkowo-Czekoladowy Makaron Lubella z żurawiną



Dziś zapraszam na pyszny deser szarlotkowy makaron czekoladowy Lubella. 
Robi się go bardzo szybko a smakuje wyśmienicie :) Polecam :)


SKŁADNIKI:
  • 150 g makaronuMini Świderki z Czekoladą Lubella
  • 4 jabłka
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 4 goździki
  • 2 łyżki cynamonu
  • 50 ml wody
PRZYGOTOWANIE:

 Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Jabłka obieram i kroję w kostkę.

Do garnka przekładam owoce, dodaję przyprawy i cukier oraz suszoną żurawinę.

Wlewam wodę do garnka. Duszę ok 15 min na małym ogniu.

Następnie dodaję odcedzony makaron. Mieszam dokładnie. Podaję od razu.

Smacznego 




Świętuj z Lubellą Światowy Dzień Makaronu

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF