Fasolka po bretońsku.

By 10/20/2017


Składniki:
  • 500 g fasoli Jaś
  • 500 g kiełbasy
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól, pieprz

Fasolę zalewamy zimną wodą, moczymy przez całą noc. Następnie do fasoli dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy w wodzie w której się moczyła do miękkości, w razie potrzeby dolewamy wodę. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę - dorzucamy do kiełbasy. Następnie przekładamy wszystko do fasoli razem z przecierem i musztardą. Gotujemy do miękkości fasoli.

Smacznego :)


You Might Also Like

3 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)