wtorek, 17 października 2017

Krokiety tostowe z kapustą i grzybami



Krokiety na szybko, bez smażenia naleśników.










Składniki

1 chleb tostowy
500 g kapusty kiszonej
2 liście laurowe
200 g świeżych grzybów leśnych
1 cebula
1 łyżka masła
3 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Kapustę obgotowujemy do miękkości z dodatkiem listka laurowego, odcedzamy i studzimy.

Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Mieszamy z kapustą, do smaku sola i pieprzem.

Z chleba tostowego odkrawamy skórki, kromki rozwałkowujemy. Na każdą kromkę wykładamy farsz, zawijamy krokiety, obtaczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej.

Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz