Innowacyjny, nowoczesny a przy tym ciekawy i niebanalny sposób na wykorzystanie makaronu #Lubella. Czekoladowe świderki podane z salsą mango oraz duszonymi w Amaretto gruszkami z dodatkiem masła orzechowego smakują wyśmienicie a przy tym są ciekawą formą podania makaronu. 

Składniki (na 2 porcje):

  • 150 gram czekoladowego makaronu Lubella 
  • 2 twarde gruszki 
  • łyżka masła 
  • łyżka miodu 
  • 50 ml Amaretto 
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 50 gram masła orzechowego 
  • garść orzechów laskowych 
  • 1 owoc mango 
  • laska wanilii 
  • sok z połowy cytryny
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na maśle podsmaż rozmaryn oraz pokrojone w kostkę gruszki do momentu ich zarumienienia. Wlej Amaretto oraz miód i gotuj gruszki jeszcze chwilę. Dodaj masło orzechowe. Orzechy laskowe posiekaj. Mango pokrój w bardzo drobną kostkę i wymieszaj z ziarenkami wanilii. Skrop sokiem z cytryny. Ugotowany makaron podaj z sosem na bazie gruszek i masła orzechowego oraz salsą mango. Całość posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Podaj na ciepło. 

Smacznego, Klaudia. 






Brak komentarzy