niedziela, 15 października 2017

Naleśniki piwne z mięsem




Składniki:

Naleśniki:
1,5 szklanki mąki
4 jajka
2 szklanki piwa
1 łyżka oleju
pęczek natki pietruszki
sól


Farsz:
500 g mielonego mięsa (łopatka wieprzowa)
1 papryka
1 cukinia
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól, pieprz ziołowy
olej

ketchup


Sposób wykonania:

W misce miksujemy składniki ciasta. Pod koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
W rondlu rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy ją do zeszklenia pod koniec dodając czosnek.
Do cebuli dodajemy mięso i nadal smażymy. 
Gdy mięso się zetnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. 
Całość smażymy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Na naleśniki nakładamy farsz, zawijamy tak jak krokiety i podsmażamy.
Podajemy polane ketchupem.





1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...