Wątróbka drobiowa z anchois i kaparami

10/11/2017 04:00:00 PM



 Wiem, że nie każdy lubi wątróbkę - i nie mam zamiaru na siłę do niej przekonywać.
Jednak nie ma co ukrywać, że ten sposób podania wątróbki różni się znacznie od babcinych dań :)
Więc jeżeli macie ochotę spróbować czegoś nowego - to polecam !


Składniki:

  • 250g wątróbki drobiowej
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 średnia biała cebula
  • 50 g anchois z kaparami
  • ok. 10 małych kaparów z zalewy (np. z LIDLa) 
  • 4 łyżki oleju
  • świeży koperek 
  • ząbek czosnku
  • pieprz, sól dla smaku


Jak przygotować:
Obie cebule pokroić w piórka, pokroić drobno czosnek - podsmażyć na oleju.
Następnie dodać pokrojoną i wcześniej oczyszczoną wątróbkę - smażyć ok 5 min, mieszając.
Dodać anchois z kaparami oraz kapary, smażyć ok. 10 minut.
Na koniec posypać świeżym pieprzem i koperkiem oraz solą.



Wszystkiego smacznego !











You Might Also Like

0 komentarze