Przepis pochodzi z bloga Wszystko smaczne, dodałam jednak pół na pół mąkę razowa i pszenną, bo miałam razową żytnią i nie chciałam, żeby wyszedł mi niewypał 🙂 Muffinki razowe smakują super, a daktyle dodają im zdrowej słodyczy, polecam 🙂
Składniki:
3/4 szklanki mąki razowej żytniej
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
120 g daktyli suszonych
50 g orzechów włoskich
1 jajko
3/4 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
Przygotowanie:
W misce wymieszać mąki, cukier i proszek do pieczenia, następnie wlać mleko, olej i wbić jajko. Dokładnie wymieszać i dodać pokrojone daktyle i pokruszone orzechy. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego 🙂
Bardzo apetyczne, podoba mi się dodatek daktyli 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Widzę, że się skusiłaś 🙂 Piękne Ci wyszły te muffineczki i połączenie dwóch mąk było świetnym pomysłem 🙂
Kupiłam ostatnio takie same papilotki 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Jeszcze bananowe z masłem orzechowym muszę zrobić, może w ten weekend 🙂
PolubieniePolubienie
Pięknie wyrosły 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kolejna pyszna propozycja Kasiu 🙂 mniam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Asiu 🙂
PolubieniePolubienie