Muffinki razowe

Przepis pochodzi z bloga Wszystko smaczne, dodałam jednak pół na pół mąkę razowa i pszenną, bo miałam razową żytnią i nie chciałam, żeby wyszedł mi niewypał 🙂 Muffinki razowe smakują super, a daktyle dodają im zdrowej słodyczy, polecam 🙂

Składniki:

3/4 szklanki mąki razowej żytniej

3/4 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki cukru

120 g daktyli suszonych

50 g orzechów włoskich

1 jajko

3/4 szklanki mleka

1/4 szklanki oleju

Przygotowanie:

W misce wymieszać mąki, cukier i proszek do pieczenia, następnie wlać mleko, olej i wbić jajko. Dokładnie wymieszać i dodać pokrojone daktyle i pokruszone orzechy. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego 🙂

babeczki razowe

9 uwag do wpisu “Muffinki razowe

Dodaj komentarz