piątek, 6 października 2017

Ziemniaczane łódeczki faszerowane pomidorowo-paprykową pastą


Organizujecie imprezę, roboty z jej przygotowaniem mnóstwo, a Wy totalnie nie macie pomysłu na przystawkę dla gości? Doskonale Was rozumiem, sama niejednokrotnie znalazłam się w takiej sytuacji. Internet pozornie przepełniony jest setką przepisów, jednak w praktyce, często okazują się one przekombinowane albo zbyt czasochłonne. Krótko mówiąc- ciężko trafić na coś sensownego. Dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przystawką, która jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a ponadto, ,,robi się sama"- daję słowo. Przygotowanie jest banalnie proste oraz nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. Wystarczy dosłownie parę składników i voilà, mamy gotową przekąskę. Powiedzcie, kto nie skusiłby się na takiego ziemniaczka?

Składniki:


Przygotowanie:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, posmaruj z każdej strony oliwą, zawiń w folię aluminiową, a następnie włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około godzinę.
  2. Gdy ziemniaki się już upieką, odwiń je z foli aluminiowej, przekrój na pół i wydrąż środek (jednak nie całkowicie, zostaw trochę ,,ziemniaczanej warstwy").
  3. Ziemniaki nafaszeruj pastą BeVege, a na wierchu połóż przekrojoną na pół oliwkę.
  4. I już, gotowe! Podawaj na zimno lub ciepło, wybór należy do Ciebie :)

#GotujzBevege #BeVege #BądźWege
BeVege

53 komentarze:

  1. Fajnie prezentują się te łódeczki i fajny pomysł na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jezu, przecież to super proste, w sam raz dla mnie. Też denerwują mnie te cudaczne, skomplikowane przepisy z takimi składnikami,że nawet nie wiem co znaczą. preferuję kuchnię prostą, zdrową i smaczną.:)
    Pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę się zgodzić, proste rozwiązania często okazują się najlepszymi :)
      Pozdrawiam

      Usuń
  3. zdecydowanie z tym szukaniem przekąsek jest mega cięzko!
    ta propozycja wydaje się mega łatwa i mega pyszna! <3 z chęcią wypróbuję przy najbliższej okazji!
    pozdrawiam i zycze udanego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  4. Gorąco polecam i również pozdrawiam! :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie przepadam za ziemniakami, ale w takiej formie kuszą! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. to coś dla mnie! chętnie wypróbuję:)
    Sandicious

    OdpowiedzUsuń
  7. Ach, takie łodeczki to ja lubię.
    Świetne! Bardzo mi się podobają
    Doskonale się prezentują. Bardzo apetycznie.
    Pozdrowionka weekendowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję <3
      Również pozdrawiam, weekendy mijają zdecydowanie za szybko

      Usuń
  8. Pysznie, zdrowo i pożywnie :) Palce lizać :) Świetna przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny pomysł na ziemniaki i na wykorzystanie pasty, która wygląda bardzo smacznie :)
    Całe danie na pewno zaciekawi wiele osób :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pysznie wyglądają :) Na pewno smakują świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetnie się prezentują :)
    Zapraszam na nowy post :)
    http://www.stylishmegg.pl/2017/10/sweterek-z-haftami.html

    OdpowiedzUsuń
  12. Chętnie poczęstowałabym się takim ziemniaczkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Prosty przepis na fajna przekąskę i tak lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Zostawiłybyśmy tylko oliwki, bo ich nie lubimy ale resztę zjadłybyśmy ze smakiem :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem pewna, że bardzo by Wam smakowało, nawet bez oliwek :))

      Usuń
  15. staram sie nie stosować oliwek gdyż jak dla mnie zawsze są najbardziej intensywne i czuje tylko ich smak :)

    Buziaki:*
    WWW.KARYN.PL

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiele osób nie przepada za oliwkami, ja akurat lubię ich wyrazisty smak, ale w końcu ile ludzi tyle rożnych smaków :)

      Usuń
  16. robiłam kiedyś coś podobnego, ale faszerowałam serem i wędliną :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Racja, ziemniaczki można faszerować na różne sposoby, polecam wypróbować także z pastą, wychodzą obłędne :)

      Usuń
  17. Super pomysł! Bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każdy pozytywny komentarz jest dla mnie ogromną motywacją, dziękuję <3

      Usuń
  18. Niestety nie mogę jeść papryki. :c Szkoda, bo uwielbiam ziemniaki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Och jaka szkoda :( zauważyłam, że jesteś uczulania na sporo rzeczy :((

      Usuń
  19. O matko, ale mam ochotę na takie połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  20. Genialny post, wszystko bardzo dopracowane :)
    Zapraszam do mnie, może wspólna obserwacja?
    Przy okazji, mogłabym prosić o kliknięcie w link w tym poście? Byłabym bardzo wdzięczna :)

    http://veronicalucy.blogspot.com/2017/10/olive-dress.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję :) Twój post jest również ciekawy

      Usuń
  21. Ciekawy przepis chętnie sprubuje. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  22. ale narobiłaś mi ochotę na takie ziemniaczki

    OdpowiedzUsuń
  23. Wyglądają przepysznie! Na pewno skorzystam z przepisu ;)

    OdpowiedzUsuń