piątek, 6 października 2017

MAKARON ZE SŁODKĄ ŚMIETANKĄ I GRANA PADANO




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4

Składniki:
  • 300 g makaronu tagliatelle (lub podobnego),
  • 130 g sera Grana Padano,
  • opakowanie śmietanki 30% (200 g),
  • duża garść posiekanej natki pietruszki,
  • 5 średniej wielkości pieczarek,
  • 50 g masła,
  • sól,
  • pieprz świeżo mielony.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
  • Ser ścieram na tarce o małych oczkach.
  • Pieczarki obieram i kroję w małą kostkę.
  • Na dużej patelni roztapiam masło, podsmażam pieczarki z odrobiną soli do momentu zarumienienia się.
  • Następnie wlewam śmietankę, wsypuję ser, dodaję odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Gotuję na małym ogniu często mieszając około 7-9 minut (aż sos zgęstnieje). 
  • Na koniec wrzucam natkę pietruszki i łączę z ugotowanym makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)